Sneltest

Het is voor sommige mensen slim om een sneltest te doen als zij willen weten of ze besmet zijn met het coronavirus. Dat komt doordat het doen van een sneltest één groot voordeel heeft ten opzichte van het doen van een PCR-test. Je hoort het misschien al aan de naam, maar bij de sneltest is het resultaat binnen een korte tijd bekend. Daarom is dit ideaal voor mensen die er niet van houden om lang te wachten op de uitslag van de coronatest. Dit moet bijvoorbeeld wel als je je laat testen bij de GGD. Het kan dan voorkomen dat je 48 uur wacht voordat de uitslag bekend is.

Snel de uitslag weten

De sneltest staat ook wel bekend als de antigeentest. Het is voor veel mensen fijner om een sneltest te doen dan om zich te laten testen bij de GGD. Dat komt doordat je bij een sneltest niet in quarantaine hoeft om op de uitslag te wachten aangezien de uitslag vaak al bekend is voor je thuis bent aangekomen. Als dit niet het geval is zal het maximaal om enkele tientallen minuten wachten gaan. De kans is dan natuurlijk aanwezig dat de uitslag positief is wat betekent dat je besmet bent met het coronavirus, maar je weet dit dan in ieder geval direct.

Waar kun je een sneltest doen?

Er zijn veel verschillende teststraten waar je een sneltest kunt doen. Het is van belang om er rekening mee te houden dan dit enkel in commerciële teststraten gedaan kan worden. Door het hele land zijn commerciële teststraten en daarom is het voor iedereen mogelijk om in hun eigen buurt een sneltest te doen. Dit kun je bijvoorbeeld doen in de omgeving van Hengelo.

Prijzen PCR-Test met Non-COVID verklaring
☝Hier - Boek Vandaag je test!☝

Testen op corona in Zelhem

Wanneer je milde klachten hebt, is het verstandig om een coronatest in Zelhem of een coronatest in Doetinchem te laten afnemen. Doordat je een corona test laat afnemen, weet …