Coronatesten

Mensen die een coronatest willen doen hebben verschillende mogelijkheden op het gebied van testmethodes. Daarom is het van belang om je hier goed in te verdiepen voordat je een afspraak maakt voor het doen van een coronatest. Dat is wel zo handig aangezien je er op die manier voor zorgt dat je de testmethode kiest die het best bij jou past. Je kunt bij de GGD slechts één testmethode gebruiken. Hierbij gaat het om de PCR-test. Dit is de testmethode die bekend staat als de meest betrouwbare, maar het nadeel hiervan is dan wel dat het vaak erg lang duurt voordat de uitslag van een PCR-test bekend is.

Wachten op de uitslag

Als je moet wachten op de uitslag van een coronatest is het van belang om in quarantaine te blijven. Dat zorgt er namelijk voor dat jij niet in staat bent om anderen te besmetten. Daarom is dit erg belangrijk. Het is wel erg vervelend om een aantal dagen in quarantaine te moeten omdat je je hebt laten testen bij de GGD. Daarom zijn er ook mensen die er voor kiezen om een sneltest te doen. Een sneltest kun je enkel doen bij een commerciële teststraat. De uitslag van een sneltest is vaak al na een kwartier bekend. Het kan zijn dat dit iets langer duurt, maar binnen een half uur weet je sowieso of je besmet bent of niet.

Een PCR-test doen om te reizen

Mensen die in coronatijd naar het buitenland willen reizen moeten een afspraak maken voor een PCR-test met reisverklaring. Je moet namelijk een negatieve PCR-test kunnen aantonen als je naar het buitenland wilt. Dat kun je enkel in een commerciële teststraat zoals de teststraat in Doetinchem doen.

Prijzen PCR-Test met Non-COVID verklaring
☝Hier - Boek Vandaag je test!☝

De coronatest in Hengelo

De klachten van het coronavirus kunnen al snel lijken op een normale griep. Hierdoor blijft het belangrijk om met lichte klachten je te laten testen op het coronavirus door …