Prijzen PCR-Test met Non-COVID verklaring
☝Hier - Boek Vandaag je test!☝

Een sneltest of PCR-test in Doetinchem

coronatest in Doetinchem

In Doetinchem kun je verschillende soorten corona tests doen. Corona is nu al een langere tijd een probleem in heel de wereld en de technieken rondom corona worden steeds beter. Je kunt door heel het land verschillende corona tests afnemen en ook de coronatest in Doetinchem en de coronatest in Hengelo behoren tot de mogelijkheden. Zo zijn er GGD testlocaties en commerciële testlocaties die van elkaar verschillen en ook de manier van testen is anders.

Waarom zou je kiezen voor een PCR test in Doetinchem?

De PCR test is een trage, maar op dit moment wel de meest betrouwbare coronatest in omloop. Deze test vindt de kleinste hoeveelheden van het virus in je slijm en is daarom ook voor verschillende redenen erg handig om af te nemen. Deze test wordt veel gebruikt voor in de zorg en ook door mensen die willen reizen. Voor verschillende evenementen en om andere landen te kunnen bezoeken, heb je vaak een verklaring nodig dat je negatief bent getest op het coronavirus. Deze verklaring kun je alleen krijgen door een PCR test in Doetinchem te doen. Dit is zo omdat de PCR test het meest betrouwbaar is en de verspreiding van het virus op dit soort plekken zo goed mogelijk moet worden tegengegaan

Coronatest in Doetinchem in de vorm van een PCR test

Er zijn in Doetinchem en in de omgeving meerdere plekken waar jij aan een PCR-test kan komen. Als jij van tevoren een afspraak maakt kun je deze op locatie doen. De tests zijn door het RIVM beoordeeld en goedgekeurd. Let hier altijd op als je geen afspraak gaat maken bij een van de locatie van de GGD. Een van de locaties waar je een PCR test kan doen is:

  • Walstraat 74, 7001 BV Doetinchem
  • Als je je voor 11:30 laat testen heb je rond 22:00 nog de uitslag
  • Na 11:30 heb je de volgende dag voor 22:00 de uitslag
  • ID of paspoort is verplicht
  • Kosten van een PCR test zijn 139 euro
  • Gratis annuleren tot 1 uur voor de afspraak

Hoe gaat een PCR test in zijn werking?

De PCR test zelf verschilt qua manier van afnemen niet zoveel van die van een regulliere coronatest in Doetinchem. Er zal met een soort wattenstaafje een monster worden genomen van zowel je neus slijm als je mond slijm. Het monster dat van je is afgenomen zal worden gebruikt om te bepalen of jij het virus op dit moment met je meedraagt of niet. Anders dan bij een sneltest is het bij een PCR test nodig dat het afgenomen monster naar een laboratorium wordt gebracht. Hier wordt deze geanalyseerd, wat ongeveer tussen de 4 en 8 uur duurt. Deze manier van testen vergt een hoop meer werk en dit is ook de reden dat een PCR test een stuk duurder is dan een sneltest. Een sneltest kost vaak rond de 65 euro en hierbij heb je het resultaat vaak al binnen een kwartier.

Het afnemen van een antigeen sneltest in Doetinchem

In Nederland zijn er ook nog verschillende soorten sneltesten. De antigeen sneltest is één van de meest gebruikte tests in Nederland. Dit komt doordat deze tests in grote hoeveelheden worden geproduceerd en worden gebruikt door zowel de GGD als commerciële bedrijven. Door deze coronatest in Doetinchem kunnen meer mensen zich per dag laten testen en zijn de wachtrijen een stuk minder lang. De test is bij commerciële bedrijven vaak rond de 65 euro en bij de GGD is de test gratis. Bij de GGD duurt het echter vaak wel langer voordat je de uitslag van de test binnen hebt. Het is dan ook verstandig om je bij een commercieel bedrijf te laten testen als je erg veel haast hebt.

Prijzen PCR-Test met Non-COVID document
☝Klik hierboven - Boek Vandaag je pcr-test!☝

Wanneer is het nemen van een sneltest in Doetinchem nuttig?

Je kunt er vanwege verschillende redenen voor kiezen om een sneltest in Doetinchem af te nemen. Het voordeel van een sneltest is dat je vaak de dag nadat je belt om een afspraak te maken al naar de testlocatie kan voor een antigeen sneltest. Ook in Doetinchem zijn er een hoop locaties waar jij je snel kan laten testen. Als je negatief test op het virus hoef jij niet dagen lang binnen in quarantaine te zitten voor niks. En als de uitslag van de sneltest in Doetinchem of de coronatest in Zelhem positief is, kun je mensen in jouw omgeving eerder op de hoogte stellen van de situatie. Zo kun jij ervoor zorgen dat vrienden of kennissen van jou geen andere mensen besmetten of andere mensen beschermen en waarschuwen voor de eventuele problemen. Ook als jij een belangrijke afspraak of planning hebt in de komende dagen kun jij door een sneltest te doen misschien nog aanwezig zijn.